Pirkanmaan Pelastuskoirat ry:n toimintaan pääsee mukaan pääsykokeen kautta. Koska kouluttajaresurssimme ovat rajalliset, emme pysty ottamaan kaikkia halukkaita toimintaamme mukaan. Tämän vuoksi valikoimme pääsykokeen kautta alkeiskurssillemme koirakot, joissa näemme potentiaalia kasvaa ja kehittyä aina hälytysryhmätasolle asti.

"Pääsykokeessa" kiinnitetään huomiota mm. koiran ja ohjaajan yhteistyöhön, koiran suhtautumiseen vieraisiin ihmisiin ja ääniin, koiran liikkumiseen erilaisilla alustoilla ja kykyyn suoriutua erilaisista esteistä, sekä koiran yleiseen toimintakykyyn. Ohjaajalta toivomme halua sitoutua vapaaehtoistoimintaan (Vapepa) ja sitä kautta intoa kouluttaa koiraa ja itseään pitkäjänteisesti kohti asetettuja tavoitteita. Jo ennen pääsykokeeseen osallistumista koiran kanssa kannattaa harjoitella mm. tottelevaisuutta, koska myös pelastuskoiratoiminnassa koiran hallinta on kaiken perusta.

Pääsykokeeseen voi osallistua kaikenrotuisten ja -ikäisten koiran kanssa. Kaikilla koirilla täytyy kuitenkin olla rokotukset voimassa ja sekarotuisten koirien on oltava rekisteröitynä Kennelliiton FIX-tunnistusmerkintärekisteriin. 

 

Seuraava pääsytesti ja alkeiskurssi järjestettäneen keväällä 2020.