Pirkanmaan Pelastuskoirat ry:n toimintaan pääsee mukaan pääsytestin kautta. Koska kouluttajaresurssimme ovat rajalliset, emme pysty ottamaan kaikkia halukkaita toimintaamme mukaan. Tämän vuoksi valikoimme pääsytestin kautta alkeiskurssillemme koirakot, joissa näemme potentiaalia kasvaa ja kehittyä aina hälytysryhmätasolle asti.

Infotilaisuudessa kerromme pelastuskoiratoiminnasta Suomessa ja koirakoiden koulutuspolusta. Kerromme myös, mitä ominaisuuksia pelastuskoirana toimiminen vaatii koiralta ja ohjaajalta. Tilaisuus ei ole pakollinen pääsytestiin osallistuville, mutta se on suositeltava. Infotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Pääsytestissä kiinnitetään huomiota mm. koiran ja ohjaajan yhteistyöhön, koiran suhtautumiseen vieraisiin ihmisiin ja ääniin, koiran liikkumiseen erilaisilla alustoilla ja kykyyn suoriutua erilaisista esteistä, sekä koiran yleiseen toimintakykyyn. Ohjaajalta toivomme halua sitoutua vapaaehtoistoimintaan (Vapepa) ja sitä kautta intoa kouluttaa koiraa ja itseään pitkäjänteisesti kohti asetettuja tavoitteita.

Pääsytestiin voi osallistua kaikenrotuisten ja -ikäisten koiran kanssa. Testiin ei tarvitse etukäteen harjoitella ja koirien kyvyt suhteutetaan niiden ikään. Koirilla täytyy olla rokotukset voimassa ja sekarotuisten koirien on oltava rekisteröitynä Kennelliiton FIX-tunnistusmerkintärekisteriin. 
 

Alkeiskurssilla koirakot pääsevät tutustumaan pelastuskoiratoimintaan käytännössä ja harjoittelemaan perustaitoja. Alkeiskurssin jälkeen koirakot siirtyvät harjoittelemaan pienryhmiimme.

 

Kursseista tiedotetaan myös Instagram ja fb-sivuillamme!

 

IMG 0779